Φρουτένια με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

12-16ΑΤΟΜΑ 25ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
  • 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 75 γραμ. μέλι θυμαρίσιο

Για την κρέμα

  • 750 γραμ. φρέσκο γάλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 30 γραμ. κορν φλάουρ
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 300 γραμ. γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 1/3 κουτ. γλυκού μαστίχα

Για το γαρνίρισμα

  • 500 γραμ. ποικιλία από φρέσκες φράουλες, μούρα και σταφύλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα σπασμένα μπισκότα και το μέλι. Ντύνουμε με μεμβράνη ένα τσέρκι 22 εκ. και στρώνουμε στη βάση το μίγμα του μπισκότου.

  2. Για την προετοιμασία της κρέμας, που πραγματοποιούμε παράλληλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη μαστίχα, ενώ βράζουμε το γάλα. Προσθέτουμε λίγο καυτό γάλα στο μίγμα της ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει χυλός.

  3. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το γιαούρτι και τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει πρώτα μέσα σε κρύο νερό. Χτυπάμε με το σύρμα να γίνει μια υπέροχη λεία κρέμα και αδειάζουμε επάνω στη βάση του μπισκότου.

  4. Παγώνουμε και όταν δέσει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα. Προαιρετικά, περιχύνουμε με σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο.

     

    Μπορείτε, για το γαρνίρισμα, να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη φρούτων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

  • Loading

Φρουτένια με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X