ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό με 1 φύλλο δάφνης, 1 καρότο ολόκληρο και 1 κρεμμύδι. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το άλλο κρεμμύδι και την πιπεριά. Ετοιμάζουμε και τα άλλα λαχανικά.
Ετοιμάζουμε τη σος βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε γυάλινο βάζο με καπάκι και το ανακινούμε ζωηρά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα τις φακές και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.