Μπισκοτένια Πάβλοβα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

16-20ΑΤΟΜΑ 105ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ

Για την ψημένη μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 240 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (καλά σπασμένα)

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γραμ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και από ένα λάιμ

Για τη sauce σοκολάτας

  • 240 γραμ. λευκή σοκολάτα
  • 120 γραμ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βάζουμε σε έναν μεταλλικό κάδο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας επάνω σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Συμπληρώνουμε το λεμόνι και το λάιμ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε λίγο και κατεβάζουμε. Ανακατεύουμε μέσα στη μαρέγκα τα κομμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε σε λαδόχαρτα, σχηματίζοντας δυο δίσκους 24 εκ. Ψήνουμε για 70’ στους 130⁰C.

  2. Βράζουμε το γάλα και παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν. Συμπληρώνουμε στα αυγά το κορν φλάουρ και λίγο λίγο μέρος από το καυτό γάλα, μέχρι να γίνει χυλός. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και φέρνουμε σε βρασμό για 3’. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε τα αρωματικά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

  3. Σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος επάνω σε καυτό νερό (μπεν μαρί), σχηματίζοντας μια βελούδινη πηχτή σάλτσα σοκολάτας.

  4. Για το χτίσιμο της τούρτας

    Απλώνουμε στη μια βάση της μαρέγκας τη μισή κρέμα, καπακώνουμε με το δεύτερο δίσκο ψημένης μαρέγκας και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Περιχύνουμε τη σάλτσα λευκής σοκολάτας και στολίζουμε την επιφάνεια με μπισκότα.

  • Loading

Μπισκοτένια Πάβλοβα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X