Mπισκότα σε Στρώμα Λεμονιού με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

6ΑΤΟΜΑ 25ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
biskota_lemon

ΥΛΙΚΑ

24 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 500ml φρέσκο γάλα πλήρες (2 κούπες)
  • 70g ζάχαρη (4 ½ κουταλιές της σούπας)
  • 30g κορν φλάουρ (3 κουταλιές της σούπας)
  • 1 αυγό
  • ξύσμα ενός λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ

  • 500ml νερό (2 κούπες)
  • 2 φακελάκια (20g) ζελατίνη granule (κόκκους) (2 κουταλιές της σούπας)
  • 90g ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
  • χυμό από 2 μικρά λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.

  2. Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αυγό με τη ζάχαρη και το άμυλο.

  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα.

  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.

  5. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 250ml νερού.

  6. Αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10΄.

  7. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

  8. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη.

  9. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό.

  10. Σε 6 γυάλινα μπωλ στρώνουμε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα.

  11. Από επάνω συμπληρώνουμε το ζελέ σα δεύτερο στρώμα, και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει (δεν πρέπει να παγώσει).

  12. Πριν δέσει βυθίζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση (4 μπισκότα σε κάθε μπώλ) και σερβίρουμε.

  • Loading

Mπισκότα σε Στρώμα Λεμονιού με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X