Lemon Pie με “Digestive” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δες το βίντεο 8ΑΤΟΜΑ 55ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
Lemon_pie

ΥΛΙΚΑ

  • 15 μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 3 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 ml χυμό λεμόνι
  • 3 αυγά & 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 55 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 8-10 σταγόνες βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 κ. γλ. κρεμόριο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Χτυπάμε τα μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Παράλληλα λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα μπρίκι και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το μπισκότο σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποηθούν. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι το μπισκότο μέχρι να πάει παντού και να έιναι ομοιόμορφο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC στον αέρα, για 10 λεπτά.

  2. Σε ένα ανοξείδωτο ή πυρίμαχο μπολ μεσαίου μέγεθος, βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το βάζουμε να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε από πάνω το μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει (για περίπου 8 λεπτά). Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε αμέσως την κρέμα από ένα λεπτό σουρωτήρι, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

  3. Προσθέτουμε στην κρέμα το βούτυρο σε κυβάκια και την βανίλια και ανακατεύουμε με την σπάτουλα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε την ταρτιέρα με την κρέμα και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο, τον οποίο όμως έχουμε κλείσει αλλά έχει διατηρηθεί ζεστός, μέχρι να φτιάξουμε την μαρέγκα.

  4. Για να φτιάξουμε την μαρέγκα, χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ και μόλις αρχίσου να πήζουν, προσθέτουμε το κρεμόριο. Μόλις αρχίσει η μαρέγκα και σχηματίζει κορυφές, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.

  5. Γεμίζουμε ένα κορνέ με ίσια μύτη και βάζουμε τη μαρέγκα σε τούφες πάνω στην Lemon Pie. Ψήνουμε την Lemon Pie για 1-2 λεπτά στον φούρνο ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

  • Loading

Lemon Pie με “Digestive” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X