Cheesecake σοκολάτα με “Μιράντα” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με κακάο & σοκολάτα

Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

8-10ΑΤΟΜΑ 35ΛΕΠΤΑ <5 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 1 πακέτο μπισκότα  “Μιράντα” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με κακάο & σοκολάτα 130 γρ.
  • 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 550 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ποτηράκι λικέρ καλούα ή άλλο ποτό (προαιρετικά)
  • Λίγες φράουλες για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Χτυπάμε τα μπισκότα “Μιράντα” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.

  2. Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε.

  3. Παίρνουμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 – 24εκ. και στρώνουμε στον πάτο της ένα κομμάτι λαδόκολλας ή μεμβράνης. Απλρώνουμε το μείγμα των μπισκότων φροντίζοντας να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα της γέμισης.

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του τυριού με την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

     

  4. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και απλώνουμε με σπάτουλα να ισιώσει καλά η επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρουμε.

  • Loading

Cheesecake σοκολάτα με “Μιράντα” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με κακάο & σοκολάτα

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X