Banoffee Cupcakes με “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

12ΑΤΟΜΑ 30ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ CUPCAKES

  • 12 Caprice
  • 120 βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 45 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

  • 12 Caprice
  • 1 μπανάνα
  • ½ κούπα βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 4 κουταλιές γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες και το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιθούν. Κλείνουμε το μίξερ, βάζουμε το αλεύρι και τη βανίλια στο μείγμα και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και κατεβάζουμε τον κάδο.

  2. Μοιράζουμε το μισό μείγμα σε 12 μεγάλες χάρτινες θήκες για cupcakes τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στην ειδική βάση.

  3. Σπάμε 12 Caprice στα 2 και τοποθετούμε από 2 κομμάτια σε κάθε cupcakes. Σκεπάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά στον αέρα.

  4. Παράλληλα με το ψήσιμο ετοιμάζουμε το frosting. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το γάλα και χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά.

  5. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως και στολίζουμε με το frosting και τα Caprice.

  • Loading

Banoffee Cupcakes με “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X