Τράιφλ: Αγγλικό Παραδοσιακό Γλυκό με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

6ΑΤΟΜΑ 40ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
trifle_PetitBeurre

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ χοντροκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό βύσσινου, ή καφέ στιγμής
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ανάμεικτα φρούτα κομπόστα όποια μας αρέσουν
  • 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα στιγμής με γεύση βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα σαντιγί
  • Ξύσμα σοκολάτας και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βάζουμε τα μισά μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε μεγάλο μπωλ και τα ραντίζουμε με το μισό χυμό, ή τον καφέ.

  2. Πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, τη μισή κομπόστα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

  3. Τα ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό ή καφέ και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κομπόστα.

  4. Τελειώνουμε με τη σαντιγύ και την πασπαλίζουμε με την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.

  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

  6. Φτιάχνουμε χτυπώντας 250 ml, παγωμένη κρέμα γάλακτος με 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 φακελάκι σκόνη βανίλια, μέχρι να δέσει η κρέμα.

  7. Για να ετοιμάσουμε τράιφλ σε 6 ατομικά μπωλ ή ποτήρια ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία βήμα-βήμα, μοιράζοντας τα υλικά ισόποσα στα 6 μπωλ ή ποτήρια και στο τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τους ξηρούς καρπούς.

  • Loading

Τράιφλ: Αγγλικό Παραδοσιακό Γλυκό με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X