Τούρτα Caprice lovers με Caprice Παπαδοπούλου

6-8ΑΤΟΜΑ 40ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση με Caprice Παπαδοπούλου

  • 125 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 50 γρ. Caprice Παπαδοπούλου σπασμένα

Για τη μους με Caprice Παπαδοπούλου

  • 75 γρ. γάλα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 1,5 γρ ζελατίνη (μουλιασμένη σε κρύο νερό)
  • 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για το γλασάζ σοκολάτας

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 15 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 100 γρ. γάλα
  • 25 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Αναμιγνύουμε την πραλίνα φουντουκιού με τα σπασμένα Caprice, φτιάχνοντας το υλικό της βάσης. Απλώνουμε σε τσέρκι, πιέζοντας καλά, ώστε να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση.

  2. Για τη μους βάζουμε, αρχικά, το γάλα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζελατίνη και κατόπιν τη σοκολάτα και την πραλίνα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε χτυπήσει για να διογκωθεί.  Σερβίρουμε τη μους στο τσέρκι με τη βάση με Caprice και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

  3. Για το γλασάζ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το σιρόπι γλυκόζης να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με τις σοκολάτες, αφού τις έχουμε λιώσει και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.

  4. Βγάζουμε την τούρτα από το τσέρκι και τη γλασάρουμε. Τοποθετούμε επάνω στην τούρτα τα Caprice κομμένα σε ίδιο μέγεθος και δημιουργούμε μία σειρά (για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνουμε εμβάπτιση των Caprice σε σοκολάτα). Ακολούθως, τοποθετούμε πάλι επάνω στην τούρτα καρφωμένα διαγώνια, τα τετράγωνα κομμάτια σοκολάτας.

  • Loading

Τούρτα Caprice lovers με Caprice Παπαδοπούλου

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X