Τούρτα με Σοκολάτα-Μαρμελάδα Βερίκοκο & “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

10ΑΤΟΜΑ 45ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
tourta

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (2 πακέτα)
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι.

  2. Αφήνουμε για 1΄, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.

  3. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.

  4. Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.

  5. Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.

  6. Αδειάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10΄ να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.

  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  8. Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι, μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.

  9. Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.

  10. Αφήνουνε 10-15΄ λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.

  • Loading

Τούρτα με Σοκολάτα-Μαρμελάδα Βερίκοκο & “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X