Τούρτα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

8ΑΤΟΜΑ 60ΛΕΠΤΑ >10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 225g ½ λίτρο γάλα φρέσκο (2 ποτήρια)
  • 2 βανίλιες 125g ζάχαρη
  • 80g άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ κακάο σκόνη
  • 225g σοκολάτα κουβερτούρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

  • 2 πορτοκάλια (τον χυμό και το ξύσμα)
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ ζάχαρη
  • 20ml Grand Marnier

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Παίρνουμε το ένα ποτήρι γάλα και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.

  2. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθούν και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.

  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μερικές βράσεις η κρέμα και την αποσύρουμε από την φωτιά.

  4. Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και μετά την αφήνουμε να κρυώσει.

  5. Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα καθαρίζουμε και κόβουμε τη φλούδα σε πολύ λεπτές λωρίδες (κατά πλάτος).

  6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη μαργαρίνη να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις φλούδες, ανακατεύουμε και βάζουμε και τη ζάχαρη.

  7. Αφού καραμελώσει σβήνουμε με το Grand Marnier και ρίχνουμε και το χυμό των 2 πορτοκαλιών να πάρει βράση και να γλασάρει. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  8. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα μισά μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με το πορτοκάλι.

  • Loading

Τούρτα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X