Τάρτα λεμονιού με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

8 - 10ΑΤΟΜΑ 20ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
2_800x533

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα 20εκ.

  • 225 γρ. μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα λεμονιού

  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. άμυλο αραβοσίτου
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το στόλισμα

  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας, τοποθετούμε θρυμματισμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Στρώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο  για 15’.

  2. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού, το άμυλο, τα αυγά και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι τους 82⁰C, αναδεύοντας με ένα σύρμα.

  3. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε για 10’ να κρυώσει. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Για να φτιάξουμε την τάρτα, γεμίζουμε την βάση με την κρέμα όσο αυτή είναι ρευστή και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες.

  5. Για το στόλισμα της τάρτας, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πάνω τοποθετούμε λεπτές φέτες από ένα λεμόνι, τις οποίες πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε για 5′ στους 200⁰C στο γκριλ. Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε τις λεπτές φέτες πάνω στην τάρτα.

  • Loading

Τάρτα λεμονιού με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X