Σοκολατόπιτα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

8ΑΤΟΜΑ 25ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
soloatopita

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ των 225g
  • 1 φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο
  • 225g σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ½ φλιτζάνι κακάο
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 αυγά & 3 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σ’ένα μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.

  2. Σ’ ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τα αυγά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.

  3. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι.

  4. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αυγών – ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.

  5. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε.

  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα μεγάλο μπωλ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά.

  7. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας και εάν θέλουμε με σιρόπι σοκολάτας.

  8. Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό.

  • Loading

Σοκολατόπιτα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X