Σοκολατένιο fudge κέικ με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

14ΑΤΟΜΑ 60ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
4_800x533

ΥΛΙΚΑ

Για 3 βάσεις κέικ σε ταψάκι 22 εκ.

  • 135 γρ. κακάο
  • 275 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. σόδα
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 165 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. αυγά (3 τεμ.)
  • 175 γρ. νερό
  • 180 γρ. γάλα

Για τη γκανάς

  • 700 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 275 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 425 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες μαζί σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

  2. Προσθέτουμε τις μισές σκόνες και μετά τα υγρά. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σκόνες.

  3. Χωρίζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά και ψήνουμε στους 175ο C για 30′-35′.

     

  4. Για να ετοιμάσουμε τη γκανάς, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο.

  5. Βάζουμε 600 γρ. σε άλλο μπολ και ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Τοποθετούμε και τα δύο μπολ στο ψυγείο ώσπου να αρχίσουν να σφίγγουν.

  6. Στο πρώτο κομμάτι κέικ βάζουμε πάνω τη μισή κρύα γκανάς με τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε και κλείνουμε με το τρίτο κομμάτι κέικ.

  7. Παίρνουμε την υπόλοιπη γκανάς και στρώνουμε εξωτερικά όλο το κέικ. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε

  • Loading

Σοκολατένιο fudge κέικ με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X