> Συνταγες > Σοκολατενιος Χριστουγεννιατικος κορμος με αποξηραμενα φρουτα, μπισκοτα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και “μανιταρια” απο μαρεγκα και κακαο

Σοκολατένιος Χριστουγεννιάτικος κορμός με αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και “μανιτάρια” από μαρέγκα και κακάο

8ΑΤΟΜΑ 60ΛΕΠΤΑ <5 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 1 βανίλια
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • ½ κούπα αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, σύκα, σταφίδες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

  • 12 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 85γρ. κουβερτούρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ” ΜΑΡΕΓΚΑΣ

  • 3 μεγάλα ασπράδια
  • 1/8 κ.σ. κρεμόριο
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. κακάο
  • 50γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει και η σοκολάτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

  2. Έπειτα προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μέτρια κομμάτια και τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε.

  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα στην οποία έχουμε βάλει μεμβράνη σε όλη της την επιφάνεια, έτσι ώστε να βοηθηθούμε στο σερβίρισμα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε τον κορμό.

  4. Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και σιγά-σιγά την σοκολάτα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού και πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας.

  5. Ετοιμάζουμε τις μαρέγκες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο και αφού ασπρίσουν ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα να μην πέφτει από το σύρμα του μίξερ μας και να σχηματίζει κορυφές.

  6. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα κορυφές και καπελάκια για τα “μανιτάρια” μας. Πασπαλίζουμε με κακάο και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα.

  7. Λιώνουμε την σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού έχουν κρυώσει και οι μαρέγκες μας, κόβουμε τις άκριες από τις κορυφές για να γίνουν επίπεδες, τις βουτάμε λίγο στην λιωμένη σοκολάτα και μετά κολλάμε από πάνω τα καπελάκια.

  8. Τοποθετούμε τα “μανιτάρια” μας στην πιατέλα με τον κορμό και σερβίρουμε.

  • Loading

Σοκολατένιος Χριστουγεννιάτικος κορμός με αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και “μανιτάρια” από μαρέγκα και κακάο

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X