ΥΛΙΚΑ
• Κριτσίνια Μακεδονικά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
• 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
• 125 γρ. καρυδόψιχα
• 1 τσίλι πιπεριά ή 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
• 2 φέτες ψωμί για τοστ
• 2-3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
• 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• λίγο αλάτι
Ψιλοκόβετε την καρυδόψιχα και κρατάτε 2-3 κουταλιές για το γαρνίρισμα.
Στραγγίζετε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβετε τις φέτες του ψωμιού σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζετε στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τις πιπεριές, το ψωμί, την καρυδόψιχα, το σκόρδο, την τσίλι πιπεριά, το πετιμέζι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Πολτοποιείτε το μίγμα και γαρνίρετε με την καρυδόψιχα που κρατήσατε. Συνοδεύετε με τα κριτσίνια Μακεδονικά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ολικής άλεσης.