Παγωμένο Μωσαϊκό Σεμιφρέντο με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

12ΑΤΟΜΑ 30ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ
frosen mosaiko

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 30 γρ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.

  2. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.

  3. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.

  4. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35ºC.

  5. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

  6. Χονδροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα.

  7. Το αδειάζουμε σε μία μεταλλική φόρμα κορμού 23x 8 εκ. τοποθετώντας στο εσωτερικό μια μεμβράνη, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

  8. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.

  • Loading

Παγωμένο Μωσαϊκό Σεμιφρέντο με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X