ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ DULCE DE LECHE
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση. Βάζουμε τα μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε ένα μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε τη βάση στο ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Το πατάμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να είναι ομοιόμορφο παντού και το αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με την κρέμα dulce de leche. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό και μόλις μαλακώσει καλά τα βάζουμε σε ένα μπρίκι μαζί με 1 κ.σ. νερό. Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το dulce de leche, τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τη ζελατίνη και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
Περιχύνουμε τη μπισκοτένια βάση με την κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού και να έχει λεία επιφάνεια.
Βάζουμε το πυρέξ μέσα σε ένα βαθύ ταψί φούρνου και προσθέτουμε στο βαθύ ταψί, 1 λίτρο νερό. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 2 ώρες και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 6 ώρες. Κόβουμε το γλυκό σε 16 μπουκιές και σερβίρουμε.
* To dulce de leche (καραμέλα γάλακτος) το φτιάχνουμε, βράζοντας για τρεις ώρες μία κλειστή κονσέρβα ζαχαρούχου γάλακτος. Μόλις βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ανοίξουμε. Κυκλοφορεί και έτοιμο dulce de leche στο εμπόριο στο ράφι με τις μαρμελάδες.