Μπακλαβάς με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

20ΑΤΟΜΑ 45ΛΕΠΤΑ >10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  • 1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 45γ (3 κουταλιές της σούπας) κορν φλάουρ
  • 30γ (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγών

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ

  • 1 κ.θυμαρίσιο μέλι
  • 150γ γλυκόζη
  • 150ml νερό (3/4 της κούπας)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450γ)
  • 200γ φρέσκο βούτυρο ( ή μαλακή μαργαρίνη)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με τον πλάστη.

  2. Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη.

  3. Συμπληρώνουμε τα ασπράδια και τρίβουμε με τις παλάμες των χεριών μας, μέχρι να δημιουργηθούν κόκκοι.

  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 7 λεπτά.

  5. Για να φτιάξουμε το σιρόπι μελιού, βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για ένα λεπτό.

  6. Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και αλείφουμε με πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί 42×29 εκατοστών.

  7. Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα κρούστας, αλείφοντας το καθένα ελαφριά με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.

  8. Απλώνουμε το ½ του “τραγανού” και συνεχίζουμε το στρώσιμο τεσσάρων ακόμη φύλλων.

  9. Απλώνουμε το υπόλοιπο “τραγανό ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ” και σκεπάζουμε με τα τελευταία πέντε φύλλα. Τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν από το κόψιμο του στο μέγεθος του ταψιού, τα απλώνουμε και αυτά στις ενδιάμεσες στρώσεις.

  10. Χαράζουμε μπακλαβαδωτά, χωρίς να κόβουμε μέχρι κάτω και ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 17 λεπτά.

  11. Σιροπιάζουμε ζεστό το μπακλαβά με ζεστό σιρόπι και κόβουμε. Σερβίρουμε κρύο.

  • Loading

Μπακλαβάς με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X