Κορμός Μους Λεμόνι με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

10/12ΑΤΟΜΑ 35ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ αλεσμένα
  • 80γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

  • 300γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες με 10% λιπαρά
  • Ξύσμα από 4 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια.

  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από τα λεμόνια. Όταν ομογενοποιηθούν σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τη σαντιγί μέχρι να γίνει μια κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

  4. Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα τα μπισκότα, το βούτυρο, tη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά και γίνουν μια όμορφη μάζα. Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνουμε μεμβράνη και καλύπτουμε προσεχτικά τα τοιχώματα.

  5. Τοποθετούμε πάνω στη μεμβράνη το μείγμα με τα μπισκότα έτσι ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα και στη συνέχεια τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, έως ότου σφίξει καλά το μείγμα της βάσης.

  6. Στη συνέχεια γεμίζουμε το κοίλο μέρος της φόρμας με την γέμιση και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.

  7. Σερβίρουμε αφού αναποδογυρίσουμε.

  • Loading

Κορμός Μους Λεμόνι με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X