Γλυκό Club Sandwich από “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

10ΑΤΟΜΑ 40ΛΕΠΤΑ >10 ΕΥΡΩ
04

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 500ml γάλα (2 κούπες)
  • 70g ζάχαρη (4,5 κ.της σούπας)
  • 1 αυγό
  • 30g άμυλο (corn flour) (3 k. της σούπας)
  • 15g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1,5κ. της σούπας) 1 βανίλια
  • 100g κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΟ CLUB

  • 1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 3 πορτοκάλια
  • 3 μπανάνες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 50ml νερό (5κ. της σούπας)
  • 250g ζάχαρη (1 κούπα και ¼ της κούπας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα.

  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη (70g) , το άμυλο, το αλεύρι και το αυγό.

  3. Προσθέτουμε στο μπωλ λίγο από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.

  4. Συμπληρώνουμε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Έπειτα αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη (15g) μέχρι να στέκεται και την ανακατεύουμε στη βρασμένη κρέμα, που έχει κρυώσει, με απαλές κινήσεις.

  6. Λιώνουμε αργά τα δύο υλικά, σε ένα μπρίκι, ανακατεύοντας.

  7. Συνεχίζουμε βράζοντας γρήγορα, μέχρι να κοκκινίσει η καραμέλα. “Σβήνουμε” το μπρίκι, μέσα σε ένα μπωλ με κρύο νερό, για να σταματήσουμε το βρασμό της.

  8. Στην καυτή καραμέλα βουτάμε τα 20 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μέχρι τη μέση και αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε αλουμινόχαρτο.

  9. Βάζουμε σε πιάτο ένα βουτηγμένο μπισκότο σα βάση.

  10. Απλώνουμε μία στρώση κρέμας και από επάνω φέτες πορτοκαλιού.

  11. Καπακώνουμε με ένα αβούτυχτο μπισκότο, σκεπάζουμε με τη δεύτερη στρώση κρέμας και κομματάκια μπανάνας.

  12. Σκεπάζουμε με βουτυγμένο στην καραμέλα μπισκότο και γαρνίρουμε με φύλλο μέντας ή δυόσμου.

  • Loading

Γλυκό Club Sandwich από “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X