Γλυκές κρέπες με κρέμα, φρούτα του δάσους και “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

12ΑΤΟΜΑ 40ΛΕΠΤΑ 5-10 ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

  • 1000 γρ. γάλα
  • 5 ολόκληρα αυγά (250 γρ.)
  • 100 γρ. λάδι
  • 4 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. αλεύρι μαλακό

Για την κρέμα

  • 800 γρ. γάλα
  • 4 ολόκληρα αυγά (200 γρ.)
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος αφρατεμένη σε σαντιγί

Για τη σύνθεση

  • 225 γρ. “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • Φρούτα του δάσους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει χυλός.

  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και χρησιμοποιούμε ως μεζούρα για την παρασκευή μιας κρέπας ένα φλιτζανάκι του καφέ μείγμα. Όταν η κρέπα πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε για να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες.

     

  3. Βράζουμε το γάλα. Σε μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά, και ομογενοποιούμε. Αφού βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το μείγμα για να πάρει θερμοκρασία το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καινούρια κατσαρόλα, το βάζουμε στη φωτιά να βράσει ανακατεύοντας για να μην μας «πιάσει». Μόλις βράσει, το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται με την κρέμα.

  5. Αφού κρυώσει το μείγμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Τέλος ανακατεύουμε τη σαντιγί με το μείγμα.

  6. Για να σερβίρουμε απλώνουμε κρέμα στη μισή πλευρά μιας κρέπας. Προσθέτουμε φρούτα του δάσους και τρίβουμε μπόλικα μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ”. Διπλώνουμε στη μέση και γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.

  • Loading

Γλυκές κρέπες με κρέμα, φρούτα του δάσους και “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θα χρειαστεί να αγοράσω:

Δείτε επίσης

X