Χριστούγεννα, ημέρες αγάπης, θαλπωρής, οικογενειακών στιγμών και … ατελείωτου στρες για να τα προλάβεις όλα! Ευτυχώς υπάρχει λύση και από σήμερα μπορούμε όλοι να πούμε με ανακούφιση ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ!

Μοιραστείτε το

Η Ειρήνη από το Paxxi.gr δημιουργεί ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις με τα αγαπημένα μας προϊόντα Παπαδοπούλου γιατί τελικά τίποτα δεν μας φέρνει πιο κοντά από τις γεύσεις που αγαπήσαμε.

Cheesecake Pops Χριστουγεννιάτικα Δέντρα με Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

| Χρόνος μαγειρέματος : 45 min. | Μερίδες : 8

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου

100 γρ βούτυρο λιωμένο

500 γρ κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά ,σε θερμοκρασία δωματίου

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

200 γρ κουβερτούρα

1 κ.σ. βούτυρο

100 γρ  λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1.       Αλέθουμε στο  multi τα μπισκότα Digestive. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε μαζί.

2.       Προετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκ τοποθετώντας λαδόκολλα στη βάση της.

3.       Αδειάζουμε το  μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε καλά την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός ποτηριού, ώστε  να συμπιεστεί και  να γίνει επίπεδο .

4.       Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα τυριού και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

5.       Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα στο μίγμα και συνεχίζουμε με τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.

6.       Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση στο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

7.       Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.

8.       Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε κομμάτια όπως οι δείκτες του ρολογιού (8 κομμάτια).

9.       Τοποθετούμε ανάμεσα στη βάση και στην κρέμα τυριού κάθε κομματιού, από ένα ξυλάκι και τα βάζουμε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο.

10.   Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

11.   Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από κάθε κομμάτι φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο  έπειτα το τοποθετούμε  πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.

12.   Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα πάλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την βάζουμε σε κορνέ και ραντίζουμε με αυτή το κάθε τριγωνικό κομμάτι διαγώνια σαν γιρλάντα.

13.   Προαιρετικά μπορούμε να στολίσουμε με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά πάνω στη λευκή σοκολάτα.

14.   Αφήνουμε 5 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Ιδιαίτερες Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις!

Στα Επτάνησα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς γίνεται το έθιμο της «κολόνιας». Οι άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας μπουκάλια με κολόνια και «ραίνουν» ο ένας τον άλλο. Με τον τρόπο αυτό, γιορτάζουν τον ερχομό του νέου έτους, και τραγουδούν: « Ήρθαμε με ρόδα και ανθούς να σας ειπούμε Χρόνους Πολλούς».

Φανταστήκατε ποτέ...

Να σερβίρεις τα γλυκά σου, σε… αυγοθήκες;

Οι σπιτικές σου αυγοθήκες είναι ιδανικές για να σερβίρεις τα νόστιμα cake pops. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τις γεμίσεις με σφουγγάρι ανθοδετικής και να τοποθετήσεις 4 cake pops στην κάθε μία!

Υλικά : Αυγοθήκες, σφουγγάρι ανθοδετικής

Στον ρυθμό των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα χωρίς μουσική, δεν είναι Χριστούγεννα! Εμείς σου προτείνουμε αγαπημένα κομμάτια που θα δώσουν ξεχωριστό ρυθμό στις γιορτινές μέρες.

Rudolph the Red Nose Reinteer John Denver

Little Drummer Boy David Bowie

White Christmas Bing Crosby

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΗ

Ο διαγωνισμός «Ειρήνη Υμίν» ολοκληρώθηκε.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

X