Χριστούγεννα, ημέρες αγάπης, θαλπωρής, οικογενειακών στιγμών και … ατελείωτου στρες για να τα προλάβεις όλα! Ευτυχώς υπάρχει λύση και από σήμερα μπορούμε όλοι να πούμε με ανακούφιση ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ!

Μοιραστείτε το

Η Ειρήνη από το Paxxi.gr δημιουργεί ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις με τα αγαπημένα μας προϊόντα Παπαδοπούλου γιατί τελικά τίποτα δεν μας φέρνει πιο κοντά από τις γεύσεις που αγαπήσαμε.

Μπισκοτένιο ποτηράκι γεμάτο γάλα με Γεμιστά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας : 45 min. | Μερίδες : 8

ΥΛΙΚΑ

10 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου

225 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ ζάχαρη

130 γρ καστανή ζάχαρη

1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. αλάτι

100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη

250 ml γάλα

4 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου, κομμένα στα δύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1.       Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.

2.       Προσθέτουμε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

3.       Ρίχνουμε τον κρόκο και το εκχύλισμα  βανίλιας ανακατεύοντας καλά.

4.       Αφού αναμίξουμε το αλεύρι με το αλάτι το συμπληρώνουμε σταδιακά στο μείγμα, μέχρι να γίνει μια θρυμματισμένη ζύμη.

5.       Κόβουμε πέντε μπισκότα γεμιστά σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια μαρίζ.

6.       Προετοιμάζουμε τα καλούπια με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε εσωτερικά.

7.       Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και γεμίζουμε τον πάτο και τα τοιχία από τα καλούπια (ποτηράκια) σχηματίζοντας ένα ποτηράκι, αφαιρώντας ότι μείγμα περισσεύει.

8.       Μόλις τελειώσουμε όλα τα καλούπια τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

9.       Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.

10.   Βγαίνουν από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

11.   Αφαιρούμε τα καλούπια.

12.   Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και καλύπτουμε με ένα πινέλο  εσωτερικά τα ποτηράκια σε παχιά στρώση, στραγγίζοντας την περίσσεια.

13.   Έπειτα κόβουμε 4 γεμιστά μπισκότα στη μέση και με τη λιωμένη σοκολάτα «κολλάμε» στο πλάι κάθε ποτηριού από μισό μπισκότο δημιουργώντας το αυτί του.

14.   Μπαίνουν στο ψυγείο για 15 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.

15.   Τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα γεμίζουμε με  κρύο γάλα και τα στολίζουμε δίπλα στο τζάκι για τον Άγιο Βασίλη.

Ιδιαίτερες Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις!

Στα Γιάννενα, τα Χριστούγεννα, οι επισκέπτες, κρατούν στα χέρια τους μία χούφτα δαφνόφυλλα ή πουρναρόφυλλα και τα πετούν στο τζάκι να καούν στο σπίτι που επισκέπτονται. Όταν αρχίσουν τα φύλλα να καίγονται και να «τρίζουν» τότε εύχονται: «Αρνιά, κατσίκια, νύφες και γαμπρούς». Είναι η καλύτερη ευχή για κάθε νοικοκύρη.

Φανταστήκατε ποτέ...

Ένα βάζο από γλειφιτζούρια;

Τα αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, είναι ιδανικά για να φτιάξεις ένα γιορτινό βάζο για το Αλεξανδρινό σου! Το μόνο που θα κάνεις είναι να τα κολλήσεις γύρω από το γλαστράκι και είσαι έτοιμη!

Υλικά : 20 γλειφιτζούρια, μία πλατιά κόκκινη κορδέλα

Στον ρυθμό των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα χωρίς μουσική, δεν είναι Χριστούγεννα! Εμείς σου προτείνουμε αγαπημένα κομμάτια που θα δώσουν ξεχωριστό ρυθμό στις γιορτινές μέρες.

Santa baby Kylie Minogue

The Night before Christmas Brandon Heath

Santa Claus is coming to town Mariah Carey

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΗ

Ο διαγωνισμός «Ειρήνη Υμίν» ολοκληρώθηκε.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

X