Πίσω
photos_960_07

Για σπιτάκια… του δάσους!

Φτιάξτε χιονισμένα μπισκοτόσπιτα με λαχταριστά προϊόντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, κατάλευκο γλάσο και ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ

• ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
• ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με σοκολάτα γάλακτος
• Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
• Μιράντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με σοκολάτα γάλακτος

Για το γλάσο «χιονιού»:
• 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
• 2 ασπράδια αυγών
• 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
• 1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µεσαίο µπολ βάζετε τα ασπράδια αυγών µαζί µε το λεµόνι και τα χτυπάτε µε µίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Ρίχνετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπηµα για άλλα 5 λεπτά µέχρι να αποκτήσει κρεµώδη υφή.

Προσθέτετε τη βανίλια σε σκόνη, χτυπάτε για 1 λεπτό και το γλάσο «χιονιού« είναι έτοιµο.

Τοποθετείτε 6 μπισκότα σε μια σταθερή επιφάνεια και τα κολλάτε μεταξύ τους για να δημιουργήσουν τη βάση του σπιτιού.

Στη συνέχεια, παίρνετε άλλα 18 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, βυθίζετε την κάθε πλευρά των μπισκότων στο γλάσο «χιονιού» και τα κολλάτε στη βάση για να δημιουργήσετε τους τοίχους του σπιτιού, όπως στη διπλανή φωτογραφία.

Το αφήνετε για λίγο, να σταθεροποιηθεί πριν από την κατασκευή της στέγης. Για να φτιάξετε τη στέγη τοποθετείτε τα Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, όπως φαίνονται στην εικόνα.

Πάνω τους στερεώστε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με επικάλυψη σοκολάτας,συνδέοντάς τα μεταξύ τους με το γλάσο. Για να φτιάξετε πόρτες και παράθυρα, κόβετε μπισκότα Μιράντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με σοκολάτα γάλακτος στο μέγεθος που θέλετε και τα κολλάτε με το γλάσο «χιονιού», τοποθετώντας την πλευρά της σοκολάτας προς τα έξω.

Διακοσμείτε το μπισκοτόσπιτο με τριμμένο μπισκότο.

Για να πετύχετε εντυπωσιακό εφέ χιονιού μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη καρύδα.

Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείτε:

Δείτε επίσης

X